De meeste mensen in Nederland hebben alles al gehoord over autoverzekeringen vergelijken, er is natuurlijk veel te besparen, maar hoe zit dat met studenten? De studentenperiode is een tijd van het verbreden van je horizon en het leren over hoe de wereld werkt. Helaas betekent dat ook dat het een tijd is van toenemende uitgaven en grotere verantwoordelijkheid. Een van de verantwoordelijkheden die je tegenkomt en die een aanzienlijke tol kan eisen van je maandelijkse uitgaven is de autoverzekering.

Veel studenten beschouwen de verzekeringsmaatschappij die ze gebruikten terwijl ze thuis woonden als voldoende voor hun autoverzekering, maar dit is misschien niet het geval. Alleen omdat de verzekeringsmaatschappij van je ouders goed voor hen heeft gewerkt, misschien zelfs geld heeft bespaard, betekent dit niet dat dit ook voor jou geldt. Om de beste klap voor je geld te krijgen, moet je de tijd nemen om wat onderzoek te doen, offertes te krijgen en er zeker van te zijn dat je krijgt waar je voor betaalt.

Evaluatie van de huidige dekking

Kijk goed naar de dekking van de autoverzekering die u op dit moment heeft en bepaal of deze past bij uw behoeften. Het kan zijn dat u betaalt voor een verzekering die geschikt is voor een nieuwe auto, terwijl u in feite in een oude auto rijdt die niet zo veel waarde heeft. Verzekeringsmaatschappijen gaan u niet vertellen dat u te veel betaalt.

Ze gaan gewoon de cheques innen. Als uw auto vijf jaar of ouder is, controleer dan de huidige waarde bij een online taxatiedienst en vergelijk dat met uw eigen risico. Als het eigen risico $1.000 of meer is, en de auto is slechts $3.000 waard, dan heeft het geen zin om een volledige dekking te hebben die $100 per maand of meer kan kosten. U betaalt uiteindelijk meer uit eigen zak voor de verzekering dan de auto waard is. Misschien wilt u overwegen om uw dekking in zo’n geval te verlagen, zodat u elke maand wat geld kunt besparen.

Vergelijking van de autoverzekering

Af en toe is het een goed idee om rond te shoppen voor autoverzekeringstarieven en te kijken wat voor kortingen of lagere prijzen andere bedrijven kunnen bieden. Als u uw tarieven niet rondwandelt, zult u op tijd merken dat uw verzekeringsmaatschappij uw tarieven geleidelijk zal verhogen, om ze af en toe te laten dalen tijdens grote mijlpalen in het leven, zoals het 25e levensjaar of het trouwen. Het algemene effect is echter dat uw verzekeringstarieven geleidelijk zullen stijgen. Ondertussen proberen concurrerende verzekeringsmaatschappijen allemaal uw bedrijf te verdienen, zodat hun tarieven lager zullen zijn.