We weten allemaal dat de prijs van energie blijft stijgen. Voordat we zelfs maar kunnen denken aan het toevoegen van zonne- of windenergie aan onze huizen moeten we deze stappen eerst nemen. Ik heb een lijst opgesteld met energiebesparende maatregelen die u direct kunt toepassen om uw energierekeningen te verlagen door gebruik te maken van een energievergelijker.

Welke dingen moet je echt in de gaten houden als je energie gaat vergelijken

Ten eerste, als u wilt helpen met de groene energie beweging, zullen deze stappen niet alleen helpen om geld te besparen, maar ook om onze natuurlijke hulpbronnen te sparen. Ik heb deze op een rijtje gezet in volgorde van wat volgens mij de belangrijkste stappen zijn.

  • 1. Warmwaterboiler – als u gas, propaan of een elektrische warmwaterboiler heeft, dan draagt dit bij aan een van onze grootste energieverbruikers. Probeer eens een douche te nemen in plaats van een bad, want met de juiste douchekop kunt u veel geld besparen. Ook als u een automatische vaatwasmachine hebt, snijdt u de droogcyclus af en laat u uw vaat op natuurlijke wijze drogen, wat een besparing op de elektrische kosten oplevert.
  • 2. Kledingdroger – een grote bron van energie is uw wasdroger, zowel gas- als elektrische modellen verbruiken een extreme hoeveelheid energie. Probeer uw kleren aan de lucht te drogen, vooral in het voorjaar, de zomer en de herfst, en kijk hoe de energierekening daalt.
  • 3. Verwarmings- en koeleenheid – Probeer uw thermostaat terug in te stellen op een comfortabel niveau in het bereik van 68-70 graden. Dit bespaart energie op de kosten van elektriciteit of gas of beide, omdat er elektriciteit nodig is om ook uw ventilator te laten draaien. Een tip die ik vooral in de zomer gebruik is het gebruik van plafondventilatoren. Plafondventilatoren verbruiken zeer weinig elektriciteit en houden de lucht mooi in beweging.
  • 4. Snijd uw elektriciteit af door de nieuwe compacte fluorescerende lampen te installeren die dezelfde hoeveelheid licht geven voor ongeveer een derde van de kosten. Ik stel voor om al uw lampen te vervangen door deze, omdat ik weet dat de fabrikanten deze maken in zowat elke grootte of vorm.
  • 5. Zet uw apparaten die op stand-by staan uit door te wachten op de afstandsbediening om ze aan te zetten. Ik stel voor om ze aan te sluiten op een stopcontactstrook en dan de strook uit te schakelen als ze niet in gebruik zijn.